Mark Tuitert Olympisch kampioen

Koen is een esporter die verder kijkt dan de game console. Hij weet de liefde voor gamen samen te brengen met een gezonde leefstijl. Nuttig voor zowel ouders als kinderen.

Silvia van Toorn Kindercoach bij praktijk Simply@Silvia

"Ik zal mij even voorstellen: ik ben Sylvia van Toorn 55 jaar, in de eerste plaats moeder van 3 volwassen kinderen, daarnaast heb ik ook een eigen Kindercoach praktijk Simply@Sylvia. Op dit moment ben ik ook bezig met de opleiding PMA coaching. Mijn middelste heeft autisme in combinatie met hoogbegaafdheid. Het liefst is hij de hele dag door aan het gamen tot diep in de nacht. Zijn online vrienden, zijn zeker, heel belangrijk voor hem. Zij komen ook regelmatig bij ons thuis, blijven slapen en eten mee. 3 jaar geleden belande hij in een zware depressie. Ook toen waren ze er voor hem, zelfs bij zijn opname en zijn bij hem op bezoek geweest. Online vrienden, zijn dus echte vrienden, door dik en dun.

Dat vind ik nou zo mooi aan Parents of Play. Zij leggen aan ouders/professionals uit hoe belangrijk deze vrienden groep is! Ook laten zij zien hoe je het game kan ombuigen. Bijvoorbeeld door games te gebruiken om een kind rustig te krijgen, als ze over prikkelt zijn. De schema’s die ze hier voor gebruiken zijn simpel en verhelderend. De cursus die ik heb gekocht, als moeder maar zeker ook als kindercoach, bij Parents of Play is autisme en gamen. Deze cursus is laagdrempelig, waardevol, herkenbaar, oplossingsgericht en zeker ook betaalbaar. Ook ik sta achter de zin: “Praat met het kind en niet over het kind!” Wees geïnteresseerd in u kind, stap in hun wereld met een gezonde dosis nieuwsgierigheid.

Herken je dit probleem of ben je net al ik nieuwsgierig geworden, kijk dan is op hun facebook pagina Parents of Play Community en word lid. Ik ben het al!

Sytske Schoenmakers Rebels & Roots

Ik zag Koen voor het eerst tijdens een evenement waar hij als spreker aanwezig was. Naderhand raakte ik met Koen aan de praat waarbij hij me enkele tips en adviezen gaf voor de omgang met mijn gamende zoon. Ik snapte he-le-maal niets van gamen, een soort rare wereld waar ik als moeder mijlenver vanaf stond. Ook vertelde Koen over het Parents of Play platform. In eerste instantie ben ik helemaal niet naar dit platform gegaan, ik dacht dat ik het zelf wel aankon en dat het met de tijd vanzelf beter zou gaan. Koen heeft notabene zelf nog geen kinderen, dus wat zou hij dan kunnen toevoegen…

Na de zoveelste ruzie over het gamegedrag van mijn zoon ging ik toch maar eens online meer informatie opzoeken en kwam ik ook terecht op de Parents of Play website. Ik ontdekte zo ook het persoonlijk verhaal van Koen waarin hij vertelt wat de reden is dat hij dit allemaal voor ouders doet. Hij heeft een uniek perspectief, zijn ervaring als gamend kind combineert hij met de ervaring van zijn eigen moeder en alle andere ouders die hij al geholpen heeft. Dat gaf mij een gevoel van vertrouwen, enthousiasme en motivatie. Hij heeft misschien geen kinderen, maar is wel de autoriteit op dit gebied wat ook blijkt uit zijn media ervaring en het hele programma wat hij heeft ontwikkeld. Tijd om ermee aan de slag te gaan.

Als je denkt dat je een paar tips krijgt en dan verder kan met je leven, dan heb je het mis. Je krijgt namelijk ongelofelijk veel diepgang, adviezen én tips. Het is niet makkelijk, het vergt motivatie en doorzettingsvermogen, maar “alles voor onze kinderen”, dus zeker als die inspanning een fijne relatie met mijn kind en een goede toekomst voor hem oplevert. Verandering kost tijd, maar al snel merkte ik dat de sfeer in huis positief veranderde toen ik gebruik ging maken van het Programma.

En dat niet alleen: ook ik ben veranderd, de manier waarop ik naar gamen én mijn gamende kind kijk is veranderd en het gedrag van mijn zoon is veranderd. Ook mijn zoon aanvaardt de expertise van Koen en zijn adviezen. Het is daarnaast fijn om steeds op de hoogte te zijn van alle ontwikkelingen. Koen blijft ons vertellen wat er speelt en wat er gebeurt in deze wereld. Hij is altijd bereikbaar in de Facebook groep en deelt extra informatie en advies. Het programma is wat mij betreft van onschatbare waarde. Alles wat je leert heeft een positieve impact op de rest van je leven en ook voor het leven van je kind. Ik raad het iedere ouder, leraar, grootouder, oom, tante, nou ja - iedereen van boven de 30 met een kind aan om je met Parents of Play te verdiepen in deze wereld. Het is leuker dan je denkt!

Jolanda Jansen Algemeen directeur Rotterdam Ahoy

Gaming en esports vormen een niet meer weg te denken fenomeen. Ook Ahoy heeft het omarmt, als gastheer van esports events en organisator van DreamHack Rotterdam en Rotterdam Games Week. Om de wereld van esports en gaming te begrijpen is het goed om Koen Schobbers te kennen. Hij kent de wereld op zijn duimpje en weet slimme, zinvolle verbanden te leggen en uitleg te geven hoe met gamers om te gaan.

Hans de Heijer VodafoneZiggo

Koen Schobbers is een echte ambassadeur van de gamewereld. Wij maken dankbaar gebruik van zijn talenten en brede kennis. Hij geeft ouders waardevolle inzichten en zorgt ervoor dat ze zich beter verbonden voelen met hun kinderen op het gebied van gamen.

Margo Langeweg Sogeti

Op ons symposium heb ik voor het eerst kennis gemaakt met Koen Schobbers. Als moeder van twee jongens die, in mijn ogen veel te veel, tijd aan esports en gaming spenderen was ik heel erg geïnteresseerd in zijn verhaal.

Koen legde heel goed uit hoe het werkt. Er ging voor mij eigenlijk een nieuwe wereld open. Ouders verdiepen zich te weinig in deze wereld. Voor mij persoonlijk ligt het te ver af van mijn eigen interesses. Onze oude normen en waarden moeten herzien worden. Een spel kan niet zomaar afgebroken of onderbroken worden. Spelen met vrienden gebeurt nu online en is eigenlijk heel sociaal. Als je hier begrip voor opbrengt en er geen strijd van maakt brengt het kinderen en ouders weer bij elkaar. Er over praten heeft ons enorm geholpen. Bij ons zit nu iedereen op tijd aan tafel en is het een stuk gezelliger geworden tijdens het eten. Dank je wel Koen.

Noortje Broeksteeg-Jans Graphiset

Een workshop ‘Hoe word ik professioneel gamer’.. Ik dacht dat mijn zoon daar alleen maar spelletjes zou spelen en tips zou krijgen om makkelijker en beter te kunnen gamen. Niets was minder waar. Mijn zoon leerde over de Spel Schijf van Vijf, een makkelijk instrument om te weten hoe je als kind in balans moet blijven en daardoor beter kan worden in een game. Het gaat in op slaap, studie, sport, een sociaal leven en het spelen van het spel.  Mijn zoon leerde dat al deze S-en in balans moeten zijn, die balans hebben professionals namelijk ook. Ik was verbaasd toen ik van mijn zoon hoorde wat die heeft geleerd en we hebben het er thuis regelmatig over gehad.

Nu, lange tijd na de workshop, herinnert hij nog precies wat hij heeft geleerd en leeft die er ook naar. Fijn! Koen kan zijn kennis op een begrijpelijke manier brengen waardoor het begrijpelijk is voor ouder & kind. Ik denk dat daar ook de kracht van Koen ligt. Hij zit precies tussen de 2 generaties in waardoor volwassenen graag naar hem luisteren omdat hij de wereld van het kind goed kent en op basis van eigen ervaringen ongelofelijk veel tips en advies kan geven. Maar, ook kinderen luisteren graag naar hem omdat hij een voorbeeld is als ex professioneel gamer en werkend in de industrie waar veel kinderen van dromen.

Ik weet zeker dat veel gezinnen wat gaan hebben aan Parents of Play!