Programma

Leraar:
Koen Schobbers
4,6  (15 beoordelingen)
 40 Parents of Play
 
Ben je bezorgd over het gamegedrag van je kind? Voel je je meer politieagent dan ouder? Of wil je voorkomen dat problematiek of verslaving ontstaat? Dan is dit programma bestemd voor jou!
Meer informatie
Neem contact op

Omschrijving Programma

Het 6 weken Parents of Play Programma is een zorgvuldig gecreëerd programma waartoe je levenslang toegang hebt. Hierin komen alle stappen naar voren om de relatie met je gamende kind te herstellen, behouden of versterken en je kind in een gezonde balans te krijgen met oog voor zijn toekomst.

Het programma bestaat uit de volgende 6 modules:

 1. Mindset (Parents of Play Psyche™)
 2. Communicatie (Compass to Connection™)
 3. Kennis (E.S.P.O.R.T.S. Expert Educator™) 
 4. Balans (Spel Schijf van Vijf™) 
 5. Planning (Parents of Play Plan™)
 6. Adviezen (Alphabet of Advise™)

Alhoewel dit programma zich in de praktijk heeft bewezen betreft het geen magische pil. Het is van belang dat je informatie, kennis en adviezen gaat implementeren. 


Inhoud programma

Week 1 - Mindset - Parents of Play Psyche

 1. Dit is een belangrijke week omdat alles begint bij jouw mindset. Dit is de basis voor alles wat in dit programma volgt en ook de basis voor het contact en de relatie met je kind.
 2. Het doel is dat je inzicht krijgt in eigen functioneren, de huidige situatie met je kind en wat je moet doen om jouw gewenste situatie te bereiken.
 3. In deze week komt het Parents of Play Mindset boek aan bod.

Week 2 - Communicatie - Compass to Connection

 1. Dit is de week waarbij je begint met het implementeren van dingen die direct met je kind te maken hebben.
 2. Het doel van deze week is om de communicatie op alle fronten te verbeteren en frustraties te verminderen of vermijden.
 3. Je leert onder andere over hoe je goede afspraken moet maken, hoe een goed gesprek te voeren en in welke volgorde je vragen moet stellen om contact te herstellen of versterken.
 4. In deze week komt het Parents of Play (Re)Connect Handboek aan bod.

Week 3 - Kennis - E.S.P.O.R.T.S. Expert Educator

 1. Het doel van deze week is om je volledig te informeren over de wereld waar je kind onderdeel van uitmaakt.
 2. In deze week leer je alles over de gaming industrie en ga je aan de slag met opdrachten die direct betrekking hebben op wat je kind doet in deze wereld.
 3. Deel je de nieuwe opgedane kennis en ga je in gesprek met je kind over zijn favoriete hobby waardoor je de afstand met je gamende kind verkleint.
 4. In deze week komt het Parents of Play (Re)Connect Werkboek aan bod.

Week 4 - Balans - Spel Schijf van Vijf

 1. Het doel van deze week is om je informatie, adviezen en tips mee te geven om je kind in een gezonde balans te krijgen of te behouden met de 5S-en: Slaap, Studie, Sport, Sociaal en Spel.
 2. Leer meer over hoe je jouw kind intrinsiek kan motiveren om in balans te blijven en hoe je gebruik kan maken van games om je kind te motiveren voor andere hobby's.
 3. Ook ga je ontdekken waarom gamers gamen, welke verslavende kenmerken gebruikt worden in games en wat de fases tot gameverslaving zijn.
 4. In deze week komt het Parents of Play Hobbyboek aan bod.

Week 5 - Plan - Parents of Play Plan

 1. Het doel van deze week is het maken van een 12 weken plan.
 2. Het plan helpt je om alles te implementeren en geeft een duidelijk overzicht van wat je elke dag en week kan doen om de relatie te herstellen, behouden of versterken en je kind in meer balans te krijgen met oog voor zijn toekomst.
 3. Ook leer je meer over de gewoontes en triggers van je kind, hoe je met je kind alles goed kan plannen en hoe je motivatie en doorzettingsvermogen hoog houdt.
 4. In deze week komt de Planning to Perfection Worksheet aan bod.

Week 6 - Advies - Alphabet of Advise

 1. Het doel van deze week is om in alfabetische volgorde, to-the-point en praktische informatie, adviezen en tips te voorzien, die je direct kan implementeren.
 2. Voorbeelden van video's die voorbij komen:
  1. Hoe ga je om met etenstijd?
  2. Hoe ga je om met schermtijd?
  3. Mag mijn kind een 18+ game spelen?
  4. Wat te doen als je kind boos wordt?
  5. Wat te doen met een kind met autisme?
  6. Wat te doen met een kind dat professioneel gamer of influencer wil worden?
 3. In deze week komt de Cure to Craving Worksheet aan bod.

Omschrijving Boeken

In het programma ontvang je de volgende digitale boeken:

Het Parents of Play (Re)Connect Handboek

Meer dan 125 pagina’s verdeeld in vier thema’s:

 1. Waarom gamers gamen
 2. Wat is gameverslaving
 3. Trends om op te letten
 4. (Re)Connect met nuttige informatie en toepasbare tips en adviezen

Inclusief een lijst met meer dan 100 bronnen voor meer informatie en advies

Het Parents of Play (Re)Connect Werkboek

 1. Sluit naadloos aan op de thema’s in het handboek en is bedoeld om informatie en adviezen te implementeren
 2. Zowel theoretische en praktische opdrachten
 3. Opdrachten die je alleen moet doen of maken
 4. Opdrachten die je samen met je kind moet doen of maken

Het Parents of Play Hobbyboek

Meer dan 130 hobby’s ingedeeld in 4 thema’s:

 1. Direct te doen hobby’s
 2. Actieve hobby’s
 3. Sociale hobby’s
 4. Progressie gerichte hobby’s

Op alle hobby's kan je klikken waarna je doorverwezen wordt naar een website met meer informatie over de desbetreffende hobby.

Het Parents of Play Mindsetboek

 1. Heeft een positieve impact op je mentaliteit
 2. Krijg inzicht in je identiteit
 3. Ontdek je persoonlijke verhaal
 4. Krijg duidelijkheid in je doelstellingen

Wat anderen zeggen

Marie-José

''Onze zoon van 14 jaar is sinds de corona crisis vanaf vorig jaar maart steeds meer gaan gamen, online met zijn vrienden. Ik kwam erachter dat dit tot diep in de nacht stilletjes doorging. Soms wel tot 8 uur per dag... Zijn schoolcijfers kelderden dramatisch, een zwaar onvoldoende rapport met Kerstmis. Ik was ten einde raad, toen ik in de krant las over het boek van Koen. Ik heb het meteen besteld, gelezen, en ben meteen met het programma en de cursus ‘Schermtijd en Gametijd’ gestart. En HET WERKT! Ik heb alle stappen gedaan en de adviezen opgevolgd. Onze relatie met onze zoon is zó veel beter geworden, hij kletst en doet weer gezellig beneden mee, slaapt 9 uur per nacht, is veel alerter overdag. Zijn cijfers zijn flink omhoog gegaan. We werken met tokens, dat stimuleert hem om de afspraken na te blijven komen. Ik ben zó blij dat ik geen boze, bestraffende wanhopige moeder meer hoef te zijn en dat de sfeer zoveel beter is geworden. Hartelijk dank Koen voor je support ook via de online sessie van een uur, en naderhand via de mail. Jouw programma en cursus raad ik iedere ouder aan!''

Sytske S.

''Ik zag Koen voor het eerst tijdens een evenement waar hij als spreker aanwezig was. Naderhand raakte ik met Koen aan de praat waarbij hij me enkele tips en adviezen gaf voor de omgang met mijn gamende zoon. Ik snapte he-le-maal niets van gamen, een soort rare wereld waar ik als moeder mijlenver vanaf stond. Ook vertelde Koen over het Parents of Play platform. In eerste instantie ben ik helemaal niet naar dit platform gegaan, ik dacht dat ik het zelf wel aankon en dat het met de tijd vanzelf beter zou gaan. Koen heeft notabene zelf nog geen kinderen, dus wat zou hij dan kunnen toevoegen…

Na de zoveelste ruzie over het gamegedrag van mijn zoon ging ik toch maar eens online meer informatie opzoeken en kwam ik ook terecht op de Parents of Play website. Ik ontdekte zo ook het persoonlijk verhaal van Koen waarin hij vertelt wat de reden is dat hij dit allemaal voor ouders doet. Hij heeft een uniek perspectief, zijn ervaring als gamend kind combineert hij met de ervaring van zijn eigen moeder en alle andere ouders die hij al geholpen heeft. Dat gaf mij een gevoel van vertrouwen, enthousiasme en motivatie. Hij heeft misschien geen kinderen, maar is wel de autoriteit op dit gebied wat ook blijkt uit zijn media ervaring en het hele programma wat hij heeft ontwikkeld. Tijd om ermee aan de slag te gaan.

Als je denkt dat je een paar tips krijgt en dan verder kan met je leven, dan heb je het mis. Je krijgt namelijk ongelofelijk veel diepgang, adviezen én tips. Het is niet makkelijk, het vergt motivatie en doorzettingsvermogen, maar “alles voor onze kinderen”, dus zeker als die inspanning een fijne relatie met mijn kind en een goede toekomst voor hem oplevert. Verandering kost tijd, maar al snel merkte ik dat de sfeer in huis positief veranderde toen ik gebruik ging maken van het Programma.

En dat niet alleen: ook ik ben veranderd, de manier waarop ik naar gamen én mijn gamende kind kijk is veranderd en het gedrag van mijn zoon is veranderd. Ook mijn zoon aanvaardt de expertise van Koen en zijn adviezen. Het is daarnaast fijn om steeds op de hoogte te zijn van alle ontwikkelingen. Koen blijft ons vertellen wat er speelt en wat er gebeurt in deze wereld. Hij is altijd bereikbaar in de Facebook groep en deelt extra informatie en advies. Het programma is wat mij betreft van onschatbare waarde. Alles wat je leert heeft een positieve impact op de rest van je leven en ook voor het leven van je kind. Ik raad het iedere ouder, leraar, grootouder, oom, tante, nou ja - iedereen van boven de 30 met een kind aan om je met Parents of Play te verdiepen in deze wereld. Het is leuker dan je denkt!''

Willeke A.

''Naar aanleiding van de gratis webinar had ik een belafspraak met Koen en zijn collega André. Het is erg prettig om zo persoonlijk en makkelijk met experts in contact te komen. Ik nam contact op omdat er hier thuis regelmatig moeilijkheden zijn. In de nacht stiekem doorgaan met een telefoon of tablet, liegen, afspraken niet nakomen, ruzies.. Ook is de Spel Schijf van Vijf van Koen niet geheel in balans. Ik weet dat ik met een cursus 1 specifiek probleem kon oplossen, zoals irritaties rondom schermtijd met de schermtijd cursus, maar ik denk liever lange termijn want mijn kinderen zijn er ook lange termijn. Ik was opzoek naar iets wat meer structuur en handvaten geeft. Het programma was de enige logische optie.

De video’s in het programma zijn prettig om te volgen. Middels een webcam zijn Koen of André in beeld waarnaast slides zichtbaar zijn. De meeste video’s zijn bewust korter dan 30 minuten, dat is fijn. Toch denk ik dat veel video’s nog wat lang zijn en korter/concreter kunnen. Onder het motto ‘less = more’ denk ik dat de waarde van het programma juist zal stijgen wanneer de content concreter wordt. Hierdoor kunnen ouders kortere video’s kijken, sneller informatie en advies implementeren, en daardoor weer sneller resultaten behalen.

Dat gezegd hebbende.. Fantastisch programma! Ik ben bekend met andere online programma’s zoals die van Tony Robbins en Michael Pilarczyk. Dit is een totaal ander onderwerp, dat begrijp ik, maar ik kan wel vergelijkingen trekken op basis van de kwaliteit, hoeveelheid en de prijs. Kwalitatief is dit programma geweldig. Er is zóveel kennis en expertise waar je toegang toe krijgt met een relatief minimale investering vergeleken met Tony en Michael. Het programma heb ik binnen 6 weken voltooid en dat is prima te doen. Daarnaast helpt het dat er levenslang toegang is want regelmatig kijk ik opnieuw wat video’s.

Het programma werkt en heeft zich bij mij thuis bewezen. Het vergt zeker doorzettingsvermogen en discipline om alles te doorlopen en toe te passen, maar het was een eye-opener voor mij. Ik ben een betere moeder geworden en met mijn zoon gaat het een stuk beter. We zitten nu in een positieve spiraal in plaats van een negatieve. Erg dankbaar.''

Ook een beoordelen geven of testimonial plaatsen? Geef deze aan ons door via de contactpagina!

Programma Video's:
101 video's
Tijdsduur:
33 uur
Leraar:
Koen Schobbers