Het begin

’Koen! Kom eens hier, ik heb wat voor je!’ In een rustig tempo loop ik door mijn ouderlijk huis naar de plek waar de stem vandaan kwam. Ik open de deur en loop het kantoor van mijn vader binnen waar hij me met een lach verwelkomt. Direct merk ik dat er meer aan de hand is…

Ik kijk over de schouder van mijn vader naar zijn computerscherm, en de rest is geschiedenis. Dit is hoe mijn carrière in de gaming industrie begon. In 2006 was ik 14 jaar oud en kwam ik in aanraking met de game die mijn leven voor altijd zou veranderen: Trackmania. Tien maanden later kreeg ik een contract aangeboden van een professionele organisatie, ik was 15 jaar oud. Mijn ouders namen het contract letter voor letter door en tekenden tot mijn blijdschap het contract met één belofte: ‘we tekenen het contract, maar je cijfers op school moeten constant blijven. Als ze dalen, moet je stoppen tot ze weer op niveau zijn.’ Leek mij een prima deal.

Het probleem

Met mijn studie heb ik nooit problemen gehad, met mijn moeder wel. Gamen was een taboe, het hebben van een professioneel gamend kind was gek voor veel mensen. Dit had invloed op mijn moeder, naast het feit dat ze sowieso minder interesse had in mijn gaming activiteiten. Wel zorgde ze er gelukkig voor dat ik een gezonde balans behield tussen Slaap, Studie, Sport, Sociaal leven en het spelen van het Spel. Dit heet tegenwoordig ook wel de Spel Schijf van Vijf, een van mijn bekendste modellen voor opvoeders & kinderen. Desondanks ontstond er een afstand tussen mij en mijn moeder. Dit leidde vaak tot frustraties, irritaties en ruzies. We hebben een keer een gesprek gehad met de schoolpedagoog in 2009, maar die zag een kind in balans en wist verder niks over gamen… Schoot dus niet echt op.

De ijsbreker

Het ijs brak in november, 2014. De NOS stond voor de deur om me te interviewen voor het nationaal nieuws op tv. Mijn moeder had geen idee wat ze zag. Haar zoon, de gamer, op nationale tv? Heh? Ze bekeek het item van de NOS, en ook alle andere interviews die snel volgden. We begonnen te praten over gamen en ze leerde snel over de gaming & esports industrie, mede dankzij alle interviews. Sinds dat moment heb ik altijd de volledige steun gehad van mijn moeder. Dankzij die steun ben ik in 2016 begonnen met presentaties en workshops voor opvoeders met gamende kinderen, ben ik de eerste gamer met een topsportstatus geworden voor mijn studie Geneeskunde en heb ik een TEDx talk voor 900 mensen in Duitsland gegeven. Dankzij deze steun is Parents of Play opgericht om zoveel mogelijk opvoeders met gamende kinderen te informeren en te helpen.

Het platform

Alles wat mijn moeder en ik destijds nodig hadden, maar niet beschikbaar was, staat op deze website. We weten hoe lastig de situatie met een gamend kind kan zijn. Zowel uit eigen ervaring als uit alle duizenden opvoeders die we hebben geïnformeerd en geadviseerd in al deze jaren. Dit is dé centrale plek voor opvoeders die op zoek zijn naar informatie en advies om de relatie met hun gamende kind te herstellen, behouden of versterken.

Word jij een Parent of Play? Welkom!

Het boek

Koen is auteur van het populaire boek 'Mijn gamende kind' dat 1 oktober 2020 is uitgekomen. Klik hier voor meer informatie, reviews en om het boek aan te schaffen.

Media en TEDx

Koen Schobbers is met regelmaat in de media om zijn kennis en ervaring te delen. Ook heeft Koen in 2019 een TEDx talk gegeven die hieronder te bekijken is.

Koen is geïnterviewd voor het WIJS magazine. Klik hier om het magazine gratis te downloaden. Het interview staat op pagina 31.

Klik hier om de TEDx talk van Koen te bekijken op de TEDx website.

Klik hier voor alle interviews van Koen sinds 2014 

Klik hier om naar de website van Koen te gaan.

De principes
Bewezen proces
Het materiaal op het Parents of Play platform heeft zich al jaren bewezen in de praktijk en is nauwkeurig gemaakt op basis van onze professionele expertise en praktijkervaring.
Behulpzame community
De Parents of Play community is een community van opvoeders met gamende kinderen en professionals die allen hetzelfde doel nastreven, elkaar helpt, en levens verandert. Klik hier en word onderdeel van de community.
Altijd up-to-date
We blijven innoveren en volgen het laatste nieuws. Dit is terug te zien in al het materiaal op het Parents of Play platform en in de Facebook groep.
Expert begeleiding
Bij Parents of Play heeft iedereen toegang tot pedagogen, opvoeddeskundigen en ervaringsdeskundigen. Stel je vraag in de Facebook groep of in de live Q&A’s en krijg antwoord.
Levenslang toegang
Krijg levenslang toegang tot de community, de experts, en al het materiaal waarin je investeert om de relatie met je kind te herstellen, behouden of versterken en je kind in een gezonde balans te brengen met oog voor zijn toekomst.
Het team
van Parents of Play
Nils Vermeire
Koen Schobbers
Bekend van onder andere:
NPO Radio 1 RTL TEDx NOS AD