Problematisch gamer

Ik ben al vanaf 1985 een serieuze gamer, vanaf het eerste moment dat ik een game speelde was ik er aan verknocht. Nu weet ik dat gamen een fijn tijdverdrijf is zolang er een goede balans is, maar gedurende een periode in mijn leven heb ik ook problematisch gegamed. Dit kwam mede doordat ik destijds met veel andere problemen worstelde. In die periode heb ik dus ook de andere kant van het gamen kunnen ervaren.

Hulpverlener

Al mijn persoonlijke ervaringen gebruik ik nu als gespecialiseerd pedagoog om opvoeders en jongeren op een goede manier te begeleiden. Met meer dan twintig jaar ervaring in het werken met jeugd, jongeren en gezinnen ben ik bekend met de moeilijkheden en de problematiek in het dagelijks leven. De impact van gamen op de thuissituatie en op het leven van de betreffende gamer heb ik in mijn werk meermaals meegemaakt. Mijn persoonlijke ervaring, in combinatie met mijn werkervaring, heeft mijn passie aangewakkerd om op het gebied van gamen jeugd en opvoeders te helpen. Mede hierdoor heb ik in 2013 samen met Tim de Lange XL Group opgericht.

Trainer

Al deze ervaring en kennis uit zich al vele jaren in het geven van trainingen over gamen en het gamende kind aan opvoeders, jeugdzorg professionals en onderwijs. Ook resulteerde dit in 2017 in het uitbrengen van mijn boek ‘Grip op Gamen’, een succesvol naslagwerk over gamen en opvoeden. Verder heb ik me gespecialiseerd in het omgaan met specifieke doelgroepen en gamen, denk hierbij aan gamers met autisme en aan gamers met een Licht verstandelijke beperking (LVB).

Screenagers

Persoonlijk ben ik trotse vader van twee screenagers, waarvan mijn zoon een fervent gamer is en ook vanuit deze rol begrijp ik precies voor welke uitdagingen wij als opvoeders staan met betrekking tot gamen, sociale media en meer. Mijn ervaring, kennis en advies is te vinden in de cursussen en producten die wij als Parents of Play aanbieden. Welkom!

Het boek

André is auteur van het boek 'Grip op Gamen' dat in 2018 is uitgekomen. Klik hier voor meer informatie, reviews en om het boek aan te schaffen.

Media

De principes
Bewezen proces
Het materiaal op het Parents of Play platform heeft zich al jaren bewezen in de praktijk en is nauwkeurig gemaakt op basis van onze professionele expertise en praktijkervaring.
Behulpzame community
De Parents of Play community is een community van opvoeders met gamende kinderen en professionals die allen hetzelfde doel nastreven, elkaar helpt, en levens verandert. Klik hier en word onderdeel van de community.
Altijd up-to-date
We blijven innoveren en volgen het laatste nieuws. Dit is terug te zien in al het materiaal op het Parents of Play platform en in de Facebook groep.
Expert begeleiding
Bij Parents of Play heeft iedereen toegang tot pedagogen, opvoeddeskundigen en ervaringsdeskundigen. Stel je vraag in de Facebook groep of in de live Q&A’s en krijg antwoord.
Levenslang toegang
Krijg levenslang toegang tot de community, de experts, en al het materiaal waarin je investeert om de relatie met je kind te herstellen, behouden of versterken en je kind in een gezonde balans te brengen met oog voor zijn toekomst.
Het team
van Parents of Play
André Parren
Koen Schobbers
Tim de Lange
Bekend van onder andere:
NPO Radio 1 RTL TEDx NOS AD